Luftvärmepumpar

Hur mycket kan jag spara med luftvärmepump?

Det går tyvärr inte att ge ett exakt svar som stämmer för alla, eftersom varje hus och varje installation är unik. Men rent generellt kan man säga att det går att minska energiförbrukningen med upp mot 80 procent om man byter från elpanna eller direktverkande el till luftvärmepump.

Innedel och utedel

Luft/luft-värmepumpen består av två huvudsakliga delar: en inomhusdel och en utomhusdel. Utomhusdelen hämtar upp energi ur utomhusluften medan inomhusdelen sprider den uppvärmda luften inne i huset. 

Det största ingreppet vid installation av en luft/luft-värmepump är ett hål på cirka 7 cm som måste tas upp för slangar, ledningar och dränering. Utedelen monteras med vibrationsdämpare. 

Placering

Luft/luft-värmepumpen kommer bäst till sin rätt om bostaden har en öppen planlösning. Detta beror på att värmen sprids genom en fläkt som sitter monterad i inomhusdelen.

En specialutvecklad triangeldesign på innedelen ger ett ökat luftflöde, snabbare temperaturreglering och jämnare fördelning av värmen i rummet. Den smarta designen gör också att de fysiska måtten blir mindre vilket gör den nätt och extra lättplacerad, till exempel över dörrar.

Betalar sig själv över tid

Det är en långsiktig investering att installera  luftvärmepump. Sänkningen av uppvärmningskostnaden som du får med luftvärmepumpen betalar tillbaka investeringskostnaden på 3-5 år. Livslängden beräknas till ca:15 år.

INSTALLATION AV LUFT-LUFTVÄRMEPUMP (vad ingår)

  • Montering av en innedel (max 2,5 meter från golvet)
  • 3 meter rördragning
  • 3 meter vit plastkanal inomhus
  • 3 meter signalkabel
  • Montering av utedel max 3 meter plastkanal (max 1,5 m från mark)
  • Väggstativ med vibrationsdämpare
  • Håltagning i trä, tegel, gips och lätt betong
  • Tillägg: markstativ, markarbete löpande arbete.
 

INSTALLERAT-OCH-KLART       8 995:- efter ROT

Värmepump tillkommer

Kontakta butiken för bokning och frågor;

042-4009440 eller butik@skanskabad.se